molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 januari 2012

Husse har träningsvärk!

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt nog hade Musse morrat åt dom. Jag tycker det var helt rätt av Musse som såg till att husse skyndade sej därifrån med en skamsen blick..

 


Idag har  vi varit på blixtvisit i Hycklinge och lånat ut BoT täcket till en Howavart. Jag har dålig koll på hur stora dom är men det borde passa. Jag kollade inte på hundarna men fick se Pias nya träningsrum. Kanonbra stort rum med altanmatta på golvet. Perfekt att träna i när det är svinkallt ute. Dessutom en hundduch där hunden står på en kaklad pall(vad säger man?). 

Så vill jag ha det i vårat gamla stall! Det vore perfekt att ha ett isolerat rum med halkfri matta på golvet i bortre änden av stallet. Rummet skulle bli 7*3,5meter. I resten av stallet så vill jag ha en fin duchplats för hundarna i mitten där det redan finns vatten framdraget, och i den ena boxen innerum med hundgård utanför och i andra boxen kan Johan få ha sina verktyg...I mittengången ska jag ha alla hundgrejer, det kommer bli så BRA!! Inte mycket jobb alls..Pia höll med mej om att det är en skitbra ide! Får se om min bättre hälft tycker det samma. JOHAN, du som är så himla snäll och händig!!!!

Vidare så ska jag fixa till padocken utanför och sätta upp lysen igen. Jösses vilken lyx..

 

Snäll husse??

Idag vågade jag mej inte på någon lydnadsträning utan det fick bli skogen och apportering istället.

När vi kom hem så sköt jag med apportkastaren. Vid vårat hus har vi en brant nedförsbacke mot ett kärrområde med massor av sly . Efter kärret är det en plogad åker och därefter en skogsglänta där dummiesarna hamnar.

Det är tydligen jättesvårt att markera rätt för båda två har problem. Dom tar sej ner till kärret men sedan tappar dom riktningen. Jag försöker skjuta så dummien hamnar i samma område varje gång så dom lär sej.

Musse började idag och efter massor av hjälp och massor av egna ideer innan han tog imot hjälpen så kom den dummien hem.

Molles hamnade exakt på samma ställe och honom fick jag dit ganska fort men han hittade ingen dummie. Tillslut fick han sätta sej på rumpan medans jag gick dit för att stötta honom, jag visste ju exakt var den var..Vi letade genom den lilla dungen i en timme innan jag gav upp. Hur kan en knallröd boll försvinna spårlöst???

Eftersom jag ville att Molle skulle sluta med att lyckas så sköt jag ett skott till. Han hörsekmarkerade och tog sej över leråkern men sedan fick jag hjälpa honom.Svårt

Det är bra att lära sej att det som jag inte anser borde ställa till det faktiskt är svårt för hundarna. (Ibland är det ju precis tvärtom ) Jag får skuta över detta område tills hundarna blir idiotsäkra och sedan leta upp ett nytt svårt ställe. Bra att ha svår terräng brevid huset så vi kan öva ofta!

 

Sååg du vart den hamnade??? 
ANNONS
 
Best outdoor TV antenna

Best outdoor TV antenna

27 december 2017 09:48

best outdoor TV antenna, sit back and enjoy the best entertainment your living room has ever seen

http://oppressionupyours.com/best-outdoor-tv-anten

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Av molleomusse - 25 december 2011 18:10

För 7 år sedan firade jag den första julen i hela mitt liv utan hund..Våran flat Tricke dog i december och min första tanke efteråt var aldrig mer en hund. Aldrig mer en flat..Aldrig mer älska så, när det gör så ont när dom dör....Hela familjen sörjd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se