molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

Blåser

Av molleomusse - 14 september 2011 20:42

Idag gick vi runt nya, runda sjön och insåg att det fungerade kanon. Jag kan alltså åka upp förbi vårt hus och till den branta skogsvägen och ställa bilen. Sedan är det jättenära och torrt att ta sej till runda viken. Emma, du vet! Nästa gång behöver vi inte köra runt hela skogen.

Det är faktiskt ganska lyxigt att hitta en sjö 2km hemifrån. Förut var det rejält svårt att ta sej genom skogen och sjön var kantad av sly. Nu har vi en ny grusad väg och dom har tagit bort en massa skog. Vips har jag en långsmal sjö med en smal vik till en rund sjö. Fullt med sjögräs, gungfly och elände och det går att stå synlig och dirrigera överallt. Tackar och bockar! Vi har haft svårt med vattenträning förut eftersom vi har 3 km till närmaste sjö och bara 10 sjöar inom 5 km från huset. Nåja, det är inte bara sjöar som ska till för att träningen ska fungera, men det underlättar...

Gungfly är bra till mycket. Jag la ut en dummie i viken som Molle såg. Sedan gick vi en bit in i skogen till andra sidan och jag skickade honom för att han skulle simma över. Stackars Molle trodde att dummien låg närmare oss och att han inte alls behövde simma så han skuttade iväg mot sjön och hade sedan för avsikt att gena på stranden istället för att simma. Han trodde det var mark under fötterna men han sjönk rejält och fick kravla sej tillbaka till mej. Dumhuvud sa jag, du skulle simma! Skickade igen och han hoppade i sjön men lyssnade inte och kravlade upp på fel ställe. Dumdumhuvud sa jag när han satt fast i skiten igen. Sista skicket så hoppade han i sjön och simmade rätt och slapp fastna. Man SKA lyssna på sin matte annars hamnar man i trubbel! Ett-noll till mej!

  smartast Musen..

Nu ska jag försöka lista ut vad Musse har för problem inne i Ronjas rum. Han försöker få tag i något och jag har krypit under sängen för att försöka hitta något förutom damm. Fanns inget men han ger sej inte. Jag borde stänga dörren och säga åt honom att gå ner men så kan man ju inte göra mot Musen? Ska bli spännande att se vad det är han vill ha, det kan vara en mjukisnalle i bokhyllan eller en äcklig macka i sängen. Eller också vill han bara att jag ska kolla överallt åt honom ifall det finns nåt kul. Intelligent nog är han iallafall för att påverka sin matte att krypa runt och leta. Vem sa att vi var smartare än hundarna??Jag kan få honom att leta dummies i skogen och han kan få mej att leta äckelmackor inne. Kanske han visslar närsök när jag närmar mej målet...

Ha det bra1!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

15 september 2011 00:16

Musse är bra på att träna sin matte ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Ingen bild

Emma

15 september 2011 07:32

Vilken tur att du hittat en genväg till en av sjöarna...Det har ju tidigare varit ett elände att hitta någonstans att träna vatten... ;)

 
Ingen bild

Ronja

15 september 2011 16:19

Han vill ha mina studentnallar men det får han inte! Annars kan de va tvätt han oroar sig för...Hälsa honom att han är den ända som jag köpte present åt i Ullared ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se