molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 8 september 2011

Jag vann!!

Av molleomusse - 8 september 2011 21:01

Idag har vi tränat med Emma med flock. Ordning och reda, planering som höll och en hund i taget. Vi lär oss, Emma....


När jag kom till träningsplatsen hade Emma planerat ett linjetag och funderat ut lite småroligt och vi tog ytterligare en promenad för att planera. Vi hann inte allt men vi hade en plan..

Vi tog först ut Molle och Zingo och jag började med linjetaget över sjön. Inga stora svårigheter. Sedan kastade jag markeringar åt Zingo och skällde på Emma. Nejvars, men vi stod på varsin sida av sjön och hon skickade Zingo mot mej. Är hunden 100 meter bort så är det kanonsvårt att verkligen styra och blåsa rätt och det är nyttigt att se på nära håll hur dumt man bär sej åt. Jag gör exakt samma fel och dom stackars hundarna simmar runt och försöker ta in informationen vi ger. Inte lustigt att dom skiter i oss ibland..


Sedan traskade vi på var sin sida om sjön till det bredaste stället och där kastade Emma en markering åt oss men Zingo han före och hämtade den. Ny markering som hamnade precis vid strandkanten och jag skickade Molle. Först så ville han inte simma dit eftersom markeringen säkert var Zingos enligt Molle. Vanligt problem så jag vrålade åt Emma att flytta sej och Zingo.  Nytt försök men eftersom Emma flyttat sej så tappade Molle markeringspunkten och simmade mot Emma istället för 50 meter längre åt höger. Jag vet, sa Molle och det tog ett bra tag att få honom att ta mina tecken och då var han redan på andra sidan och på strandkanten. Jag visade med tecken att han skulle höger och han började gå åt rätt håll och sedan försvann han ur sikte för mej. Nästa gång han dök upp så hade han sprungit 100 meter fel åt andra hållet. Stopp, du ska vänster! försvunnen! Och så var han hos Emma igen..Då försökte jag få honom i vattnet och simma istället så jag såg vad som hände men det fungerade inte och han kom tillbaks till mej. -Ska jag visa honom vrålade Emma?- NEJJJ!!! Vi ska fixa det här UTAN hjälp. Irriterad var jag...Skickade igen på linjetag och fick honom att stanna i vattnet på andra sidan och ta mina tecken. Inga problem, lycklig matte och lycklig hund...Jag tänker inte skylla felen på min hund utan rannsaka mitt eget jobb vilket kunde varit mycket bättre. Därimot så insåg vi båda att det är lättare om vi samarbetar och gör varje övning bra redan från början så vi slipper strula..


Så gick vi vidare tills sjön bara var 20 meter bred och kastade markeringar åt varandra. Skoj..


Hundbyte och vi gick direkt till varsin sida sjön och där det är som smalast. Musse fick ett antal markeringar på Emmas strandkant och fick inse att han inte kunde ta landvägen tillbaka till mej. Måste jag simma tillbaka? Kan jag inte lämna dummien till Goblins matte istället? KAN NÅGON FIXA EN BRO???

Goblin fick också några markeringar och var jätteduktig. Hela tiden. Inget pip eller stress, lös när Emma kastade åt Musse utan att försöka knalla och allt fungerade kanonbra.

Lärdom Emma? Vi tar aldrig med oss mer än en hund var ut från bilen...


Efteråt så stod vi och pratade en stund medans hundarna fick umgås lite. Molle älskar fortfarande Goblin men numera ska han fostras. Han leker en stund och så fort Goblin blir för uppspelt så trycker han ner honom i marken. Morrmorr, skärp dej! Jag är inte rädd för hårda tag längre utan inser att det faktiskt är bra att dom vuxna hundarna fostrar dom små. Inget konstigt alls. MEN, så börjar Musse leka med en pinne och Goblin hänger på och hämtar en egen och lägger sej och tuggar på den. Molle ställer sej några meter ifrån Goblin, helt tyst utan att röra sej mot honom. Han bara står och kollar på Goblin och vad händer? Goblin slutar att tugga, släpper pinnen på marken och går fjäskande/underdånigt därifrån och Molle går fram till pinnen och tar den. Otroligt, hur kan Molle få Goblin att göra som han vill trots att han inte ger något komando eller stjäl pinnen? En blick på tre meters håll och Goblin lyder utan att blinka. Molle bara rätade upp sej, spände ögonen i buspojken och förvandlade honom till en lugn fjäskis på tre sekunder. Så lätt är det att få en hund att göra som man vill och det krävs varken våld eller hårda ord eller mutor. Där ligger vi i lä... 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

10 september 2011 18:52

Härlig träning! Visst är det kanon att man alltid lär sig nya saker o att man aldrig blir "färdig" som hundtränare/förare ;) Synd att man inte har videokameran igång så att man kan spola tillbaka o se vad det är för signaler som verkligen ges mellan två hundar i sådana lägen!
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Chromecast

Chromecast

6 november 2017 09:38

Chromecast is likewise an extraordinary and reasonable swap for portable PC projectors

http://www.usnetflix.ca/chromecast-extension-downl

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se