molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2011

Andjaktspremiär

Av molleomusse - 27 augusti 2011 11:23

Igår em åkte vi  till en stor herrgård(minst) för att vara apportörer på andjakt. Det var verkligen en adelsjakt med middagar och trevligt umgänge, sånt man knappt tror förekommer längre. Ja, inte middag för oss men vi fick kaffe och bullar utanför huset och vi hundförare hade en trevlig stund medans vi väntade. Efter någon timme så kom jägarna ut och vi begav oss ner till jaktområdet.

Jag hade med mej båda hundarna för att dom som visste var vi skulle jaga sa att det var bra med så många hundar som möjligt. INGEN underdrift..Väl nere på jaktområdet så trodde jag att jag förpassats till en regnskog, det var vass som var en meter över mitt huvud och vi stod i två dm vatten när vi var på torraste stället..Ingen av mina hundar klagade över att få sitta i skitigt vatten, Musse hade skoj med att kolla in alla vattenbubblor medans vi väntade..Dumt nod så stod vi alldeles för långt bakom skyttarna för att ha ordentlig översikt men det var där vi skulle stå. När änderna kom flygande så sköts det en hel del men det var inte så många som trillade ner. Jag släppte Molle och han sprang fram till skyttarna för att ha mer koll och började leta och jag och Musen högg oss också fram genom vassen för att försöka få lite mer översikt. Det var en upplevelse att försöka ha koll på vart hundarna var och dom skulle hitta mej när dom hittat änder. Att leta i den vassen var helt klart överkurs för hundarna men för Molle är det värdens roligaste jobb att försöka hitta djur som gömmer sej, han är otrolig! Plötsligt kom ett tåg mitt i sökområdet vilket jag inte hade en aning om så efter det så vågade jag inte släppa ut dom ensamma mot rälsen. Dom föresten, Musse hade skoj med att följa mej och snoka runt men han apporterade inte. Eftersom han aldrig har varit med på jakt förut så fattade han nog inte vad vi höll på med, hoppas nästa jakt blir mer överskådlig så han lär sej. Han är duktig och lydig så det var inga bekymmer att ha honom med, Han följde mej och höll utkik efter Molle, ibland la jag honom ensam i vassen och där låg han tills jag kom tillbaka. Söta Musse, han ska få hänga med hädanefter som mascot även om han inte jobbar själv..

Efter en god stund började vi möta andra hundförare och hundar så vi kunde börja samarbeta och leta på ställen där det borde ligga fågel kvar. Jag var dödstrött, myggbiten och genomsvettig. Dyngsur efter att ha trampat ner mej flera gånger i dy men den som ger sej in i leken...När dom andra gav upp sökandet och alla hundarna var trötta så fanns det en hund som fick övertalas om att vi skulle gå därifrån. -Nej matte, det finns fler här..

Vi började traska den långa vägen tillbaka till bilarna och rätt som det var så var jag ensam med hundarna och dom andra hade gått en annan väg. Jag såg inte när dom försvann och dom såg inte att jag förirrade mej in i skogen...Ingen hörde när jag ropade och rätt som det var så försvann Molle...Lite förtvivlat när det började bli mörkt och han kanske dragit iväg på grisjakt eller gått tillbaka ner till vassen för att leta änder. Jag började tänka på hur pinsamt det vore om dom skulle behöva gå skallgång efter mej och sedan min hund men då insåg jag att javisst ja, jag har en telefon i fickan. Ringde Lasse som sa att dom andra var vid bilarna och Molle var med. Nej, han har nog gått tillbaka för att hitta dej föresten. Jag tog mej ner till ett gärde och beslöt mej för att följa kanten och då kom Molle. Vi gick en bit och hörde visselpipor som jag kunde gå imot tills jag hittade bilarna. Väl framme så förstod jag att jag bara varit meter från bilarna när jag ringde och vände ner till fältet...En kilometer extra promenad blev det av min dumhet.

Alla var trötta och slitna när vi kom tillbaka till gården men jag var spyfärdig av utmattning. Jösses vilken utmaning att jaga på sånna marker men helt klart en rejäl träning för hundarna. Jägarna var trevliga och tackade för apporteringshjälpen och vi pratade en stund om dagens utmaningar innan vi åkte hem och skyttarna begav sej in för middag.

Väl hemma så fick jag se om småsår på Molle, Musse klarade sej. Molle har en Rudolfs nos och ögonen är inflammerade men ben och tassar är ok. Lite rivsår på huvudet också. Han är trött idag så han får vila, imorgon är det jakt igen..


Jag måste skaffa mej en logga på västen för jag fick frågor om varför det inte stod något på min rygg så jag kände mej lite udda. Konstig typ som inte har något skrivet på ryggen eller ens på bröstet..


Idag känner jag att jag lever men har inte så farligt ont i ryggen. Får se hur jag mår på måndag...


Ha det!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nina

30 augusti 2011 19:51

Längtar till nästa helg!!!!

 
Helena

Helena

2 september 2011 20:35

Syrran är grön av avund och rusktigt impad av brorsan "stora djävla svarta fan"

http://http;//holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se