molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Sportov

Av molleomusse - 23 februari 2011 20:20

Henrik är i skidbacken hela dagarna, jätteroligt att ha en stor backe så nära oss. Inte samma sak som att åka i alperna förstås men mycket bättre än att sitta inne hela sportlovet. Han ska snart upp till riksgränsen och turista. Han går samhällsvetenskapligt program med turistanknutning så skolan drar dit en vecka. Tror det kommer bli hundspannsåkning mm så det blir inte bara skidåkning. Skoj, jag hade gärna åkt med.


Grisarna är kvar men det är svårt att få syn på dom. Grissafarie vore nog inte så lönsamt..Funderade på det Helena skrev om jägare och jag håller med. (Självklart skulle ingen få sitta i trädgården och skjuta på grisarna, det var bara skoj.) Det finns många skjutgalna personer som aldrig skulle få hantera en bössa och skjuta på djur. Men, dom är inga jägare. Jägare är personer som så här års plogar skogsvägar och lägger ut mat, jägare släpper aldrig ut hundar att jaga när det är för kallt eller för mycket snö(av hänsyn till dom vilda djuren).Jägare skjuter inte på ett djur om det finns risk att skadeskjuta, en hedersak att fälla djuret med få skott. En jägare som trots försiktighet skadeskjuter ser till att så fort som möjligt få igång ett eftersök och deltar själv tills djuret är avlivat. En jägare tar ansvar för vilka djur som ska skjutas och skulle aldrig skjuta en älgko om hon har kalvar. En jägare har alltid med en eftersökshund även under fågeljakt. En jägare ser sin hund som en jaktkamrat mm. De jag känner som jagar är jägare med ansvar men det är mycket som händer i skogen som är bedrövligt.Inte minst alla vi hundägare som släpper våra hundar och låter dom rusa omkring. Jättestress för alla vilda djur speciellt när det är massor av snö eller på våren. Otroligt korkat!!

Ha en bra vecka!!

 
ANNONS
 
Annica

Annica

24 februari 2011 11:49

Håller med dig att det är skönt när barnen gör vettiga saker på lovet, själv är jag väldigt trött på att ha sjukstuga.... Härligt att Molle är bättre. Ja inte är det kul med vildsvin runt huset. Förstör trädgårdar, jagar hundar och brer ut sig alldeles kolossalt. Skjut säger jag :P

http://www.ryegates.se

 
Helena

Helena

26 februari 2011 22:20

Ja jag håller verkligen med om att en del inte är värda att kallas för jägare och att deras sätt att bete sig förstör de bra jägarnas rykte. För visst är det väl konstigt att samma jägare som aldrig skulle skjuta en ko med kalv inte har några betänkligheter att skjuta en vargmamma med en kull valpar, eller att jaga i djupsnö för att det är lättare att följa spåren, mm. Eller skulle dessa sk jägare bete sig lika mot älg och rådjur tror du? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
RootMaster apk download

RootMaster apk download

3 januari 2018 05:27

Root Master is one of the main Android pulling apparatus accessible for nothing to download

http://www.grovecitysummit.com/root-master-apk-for

 
Safari for windows

Safari for windows

4 januari 2018 12:53

Safari web program has constrained choices in the customization area

http://wcnr2014.org/download-safari-browser-on-and

 
Facetime for PC

Facetime for PC

5 januari 2018 12:36

FaceTime is in a perfect world a medium to share and trade words by means of video correspondence

http://www.strokecongress.ca/facetime-for-pc-windo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se