molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 13 december 2009

Mattes fel..

Av molleomusse - 13 december 2009 16:22

Det var inte Molles fel att det gick sådär. Blev lite förvånad över att han var så taggad bara. Henken hade uttryckt det "han ägde".

Jag lyckades peta bort ett antal poäng för dumma dubbelkomandon. Tog ut honom för tidigt och tränade för länge innan vi startade så koncentrationen blev lidande. Jag tyckte det blev ett rörigt upplägg eftersom jag inte tittat på dom innan, hade jag vetat vart jag skulle stå och vart dom olika uppgifterna låg så hade jag kunnat fokusera mer på Molle än att tramsa runt. Jag tar på mej fulla ansvaret för våra missar..

Nåja av tio startande så kom vi tvåa. Fick med en fin plakett hem och en säck hundmat. Och jag fick ett kvitto på att vi är på rätt väg...

När vi började träna lydnad i höstas var det för att 1/Jobba bort osäkerheten till andra hundar2/Ha något att pyssla med när vi har jaktträningsuppehåll3/ jobba fram en mer glad och positiv attityd när det blir lite rörigt runt Molle. Det känns enormt bra att vi har lyckats få bort hundosäkerheten. Molle idag är inte alls påverkad av att det är mycket hundar och folk runt honom. OCH jag hade en glad och taggad hund med på planen som tyckte det var jättekul. Helt otroligt skön känsla. Han har mognat rejält över hösten så min lilla pluttunge är numera en positiv och arbetssugen träningskompis.


Emma och Zingo gjorde sitt livs prestation. Jag är så stolt över Emma som kämpar med sin lilla omplaceringshund och gör det så bra. Många hade gett upp och skaffat en ny hund. Emma skaffar sej massor av kunskap så nästa hund kommer hon köra upp i klasserna på nolltid.


På platsliggningen så reste sej en hund och det blev för mycket för Zingo som genast rusade fram till Molle. Molle låg stilla och blängde på Zingo.-Du vet ju att du INTE får komma inärheten av mej. Gå och lägg dej och uppför dej som folk!! Basta!!


Kul att träffa Pippi och Sara, Pippi gjorde väll inte årets bästa tävling men hon har blivit jättsnygg. Massor av päls också. Jättesöt. Men fy vad Musse skämdes när Pippi skulle springa till rutan. Tramssyrra!! Musse var inte med och tävlade men hade givetvis klarat allt utan problem i Elitklassen.


Kul också att träffa min klubbkompis Pia som kom tvåa i Elitklassen.

 
ANNONS
 
Pippi

Pippi

13 december 2009 18:54

Vadå skämmas??? Man måste väl visa för matte att det egentligen inte är hon som bestämmer på plan utan att jag kan göra som jag vill på tävling ;) Det vet väl du brorsan, vi kan bäst själva!!!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Annica

Annica

13 december 2009 20:51

BRA jobbat! Mmmm, kanske hade varit en bra idé kollat på nåt ekipage innan ;-) RFoligt att Molen är så taggad och duktig, inga dubbelkammondon nästa gång så! Vad duktiga ni är!

http://www.ryegates.se

 
Emma

Emma

14 december 2009 13:00

Du och Molle var kanonduktiga och Molle hade ju superkul inne på plan! Nu är det bara små detaljer att slipa på så sitter 1:an som en smäck! Kram!

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

14 december 2009 13:04

Härligt att Molle hade en sån positiv attityd...det är det viktigaste!! Även om jag inte tyckte det var alltför kul när syrran fick 94 poäng i lydnadsklass 2 .......men hon var ju iallafall superglad :-) Nu ligger hon där i valplådan med sina bebbar och den här gången lutar det åtatt det blir en liten kille som kommer hem till oss....ska bli så spännande :-) Julpussar till brorsan och halvbrorsan från syrran o syskonbarnen!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

14 december 2009 16:34

Jag tänkte att eftersom den här killen kommer leva ihop med två tikar kanske han kan lära sig från början att det inte är ok att jaga löptikar men det kanse bara är ett önsketänkande för man har ju sett en del hanar som blir helt okontaktbara om en tik löper. Ja det är inte lätt att bestämma sig. Men du är ju helnöjd med att ha kille......hur är de med löptikar? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

14 december 2009 19:55

Ja oj så långt det blev :-) Ja det är ju inte helt lätt att bestämma sig. Jag trivs ju egentligen med tikar och tycker inte att det där med löp är ett så stort problem för mig. Men tikar kan ju också må dåligt om de har särskilt stora svårigheter med skendräktighet då kan de ju må lika dåligt som en hane gör om han är lite extra hormonpåverkad så som din gamla flatte. Och sen vill jag ju egentligen ha en ganska liten flat och den chansen är ju större om jag tar en tik :-) Före helgen lutade det åt hane men efter helgen har jag mer och mer blivit över på tik :-)

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

15 december 2009 06:51

Hej, kom hit via Helenas hemsida. Måste ju bekanta mig med släkten nu ;-)

Jag tycker att du hade rätt inställning till tävlingen. Du vet varför du började träna lydnad, Molles attityd var rätt och han tyckte det var roligt. Nästa gång har ni tränar mer och då går det som en dans!

Läste om din rysare med bortsprungen hund förra året. Vilken total ångest, brrr.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

15 december 2009 19:09

Halloj !
Hittade hit från Karin & Wilma, och blev så klart nyfiken på vad en " Mollebängboll " är för nåt :-))) !?!?

Sen var jag förstås tvungen att tjuvläsa lite mera och då blir jag så klart full i skratt eftersom vi då inte råka bråka med en kråka, men väl försökte få litet ESS att inte rata en skata .. *s* !

Men som sagt, vad en Mollebängboll är för nåt skulle ju förstås va kul att få veta ..

Har´e gott !!
// Hälsar Lizzie med matte från Uppsala

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lizzieonline ..

16 december 2009 17:30

*Asg* .. Trodde nämligen att det var nån ny modell av Gappayboll eller nån annan modell av bollkastare ;)))) och nya " hjälpmedel " är ju alltid skoj *ler* !
Hade !
PS Var ju tvungen att lägga till att pippin inte "bastubadade näck " så att inte kräsmagade trodde att vi samkörde vårt och hundens käk ;))) DS

 
Ingen bild

Jessie & Vexa

17 december 2009 08:25

Helt otroligt att kunna vara utan sina älsklingar i nästan 2,5 vecka!!!
Men nu är jag tillbaka & de är såå skönt!
Grattis till debuten, kämpa vidare!

 
Jessica

Jessica

17 december 2009 13:41

Stort grattis till fin tävling med rätt attiyd & känsla :). kram

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se