molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 december 2009

Utforskning av sjön

Av molleomusse - 12 december 2009 20:01

Har ju hittat en "ny" sjö bara en km från oss. Det har varit så igenväxt förut och inga direkta vägar dit så jag har nästan aldrig varit där. Nu har jag traskat runt den och insett att den är perfekt, långsmal med massor av vikar. Området runt sjön är också perfekt för diverse träning. Där i skogen kommer jag tillbringa våren. Ibland helnöjd och ibland totalt uppgiven.

Vilken total tokstolle man är, en förtiårig tant som traskar runt i skogen med hundar och döa kråkor. När ska jag hinna med att ha symöten och kaffebjudningar? Tillbringa sin lediga tid i fina kläder istället för jaktbyxor? Åka och shoppa, se på teater och åka på vinresor till Frankrike? Det är bara att inse, aldrig. Fast visst vore det skoj att kunna brodera och sticka, ta fram det ärvda finporslinet, klä upp sej och ha tantbjudningar. Sitta och skryta över barnen och skvallra om dom som inte är med på bjudningen. Så var min mamma när hon var i min ålder. Tur jag slipper...

Imorgon blir det lydnadstävling. Vet inte vad för humör Molle är på så det kan gå hur som helst. Lydnaden är ju vinteraktivitet i brist på roligare uppgifter för oss. Lite social träning och skoj att träffa folk. Antingen så uppför han sej som han brukar och gör all uppgifter på ett godkännt sätt, Eller så tycker han livet är jättekul, fast inte just med matte, just då. Eller så tycker han det är piss o pest och vill att vi ska åka hem, genast. Livet med Molle är spännande iallafall, ibland är man helnöjd, ibland lycklig och ibland totalt förnedrad.

Bäst att börja packa ihop alla saker..

Trevlig lucia!!

 
ANNONS
 
Sarah o Pippi

Sarah o Pippi

13 december 2009 15:54

Jag vet vilket humör Molle var på ;) Taggad!!! ;) Grattis till 2:a priset, jobba bort dubbelkommandona så har ni 1:a priset i en liten ask... Tack för en trevlig dag o väldigt roligt att träffa bröderna bus, som sagt man kan ju inte undgå att se att stollarna är släkt :)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se